bauMax a deschis in Chitila cel de-al 14-lea magazin din tara, printr-o investitie de 15 mil. euro

Data publicarii: 22-03-2011 | Afaceri



Retailer-ul de bricolaj bauMax Romania a deschis marti in zona Chitila cel de-al doilea magazin din Bucuresti si cel de-al 14-lea din tara, in urma unei investitii de circa 15 milioane euro.

"O astfel de investitie se ridica la circa 15 milioane euro. De asemenea, in urmatoarele 12 luni vrem sa mai deschidem alte trei magazine bauMax, in functie de cum va evolua piata constructiilor, locate in Bucuresti, Oradea si Cluj, dar nu neaparat in aceasta ordine. Am achizitionat deja terenul pentru doua din ele", a precizat directorul geneneral al bauMax pe Romania si Bulgaria, Nicola Szekely, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, bauMax isi va pastra ritmul de dezvoltare in Romania, in urmatorii trei-patru ani, unde intentioneaza sa deschida cate trei-patru magazine anual.

Magazinul inaugurat marti ocupa o suprafata comerciala de 15.000 metri patrati, impartita in patru domenii: constructii, tehnic, amenajari si gradina si ofera peste 30.000 de articole. Magazinul bauMax din Chitila are 120 de angajati.

Totodata, directorul general al bauMax pe Romania si Bulgaria a subliniat faptul ca magazinul din Chitila a fost inaugurat in ziua in care a fost planificat, "lucru care nu se intampla mereu".

"Ultimii ani au fost marcati de criza economica, de asemenea si mai ales si in Romania. Cu toate acestea, in 2010, bauMax a deschis patru noi magazine in Romania. Iar in ultimele 12 luni au fost sase magazine. Si este o dovada pentru atentia pe care noi o avem pentru Romania. Suntem increzatori ca Romania va creste in viitor ca tara, din punct de vedere economic. Vom continua sa investim in Romania si pe viitor", a precizat Nicola Szekely.

La randul sau, primarul Sectorul 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, prezent la deschiderea magazinului, a declarat ca "orice investitie este o sursa de bani pentru bugetul local. De asemenea, este importanta deschiderea oricarui centru comercial, intrucat creaza locuri de munca. Este un al doilea motiv pentru care sprijinim aceasta investitie. Este interesul nostru, ca autoritati locale, ca sa avem cat mai multe investitii si cat mai multe locuri de munca".

Pentru 2011, reprezentantul bauMax, Nicola Szekely, estimeaza totodata o crestere a afacerilor cu peste 33% in Romania, de pana la 200 milioane euro, crestere bazata pe numarul de magazine noi deschise. In anul 2010, bauMax Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 150 milioane euro, aceasta insemnand o crestere de 24% fata de afacerile din 2009, de 110 milioane euro. In anul 2010, bauMax a deschis patru noi magazine in Romania, in Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Constanta.

Cifra de afaceri la nivel de grup a crescut cu 7% in anul 2010, insumand 1,5 miliarde euro. La sfarsitul anului 2010, in cadrul bauMax erau angajate 10.700 de persoane.

Grupul bauMax are o traditie de peste 30 ani in sectorul DIY (do-it-yourself), bauMax detine in prezent 151 de magazine localizate in noua tari din Europa, si anume 14 magazine in Romania, 67 in Austria, 24 in Cehia, 15 in Slovacia, 15 in Ungaria, trei in Slovenia, sapte in Croatia, patru in Bulgaria si doua in Turcia. Odata cu noile magazine din 2010 si cu reamanajarea unor magazine, suprafata comerciala depaseste un milion de metri patrati. 60% din suprafata comerciala se afla in tarile din afara granitelor Austriei.

bauMax activeaza de peste patru ani pe piata din Romania, tara noastra fiind una dintre cele mai mari tari care fac parte din concern, potrivit reprezentantilor companiei. Totodata, mai mult de 50% dintre furnizorii bauMax sunt din Romania. Compania are putin peste 1.200 de angajati in Romania. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: