Petitia USL pentru demiterea lui Blejnar a fost semnata de un deputat PDL si o serie de independenti

Data publicarii: 23-03-2011 | Politica


Petitia initiata de USL pentru demitarea presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, in urma detasarii lui Csibi Barna in localitatea Abrud ca urmare a gesturilor extremiste de spanzurare a unei papusi cu chipul lui Avram Iancu, a fost semnata de un deputat PDL si o serie de independenti.

Lista pusa la dispozitia presei de social-democrati, atasata petitiei pentru demiterea lui Blejnar, are pe langa semnaturile parlamentarilor PSD si PNL si pe cele ale lui Toader Stroian (PDL), Gheorghe Zoicas (independent), Mircea Giurgiu (a carui excludere din PDL este supusa CNC al partidului), Dan Ilie Morega (independent), Catalin Chereches (independent).

Petitia adresata premierului Emil Boc ii cere acestuia sa dispuna in regim de urgenta investigarea actelor de extremism desfasurate de Csibi Barna si luarea masurilor legale stoparii unor acte similare destinate invrajbirii interetnice. De asemenea, semnatarii solicita retragerea ordinului prin care Csibi Barna a fost detasat "in bascalie" in Abrud, localitatea de bastina a lui Avram Iancu, "Craisorul Motilor".

"Demiterea de urgenta a cetateanului roman Sorin Blejnar, din calitatea de presedinte al ANAF pentru decizia jignitoare, provocatoare la adresa romanilor din Ardeal si in special din Abrud, decizii ce reliefeaza dispretul romanului Sorin Blejnar fata de demnitatea, istoria si eroii natiunii romane", se mai arata in document. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: