Teama de somaj: jumatate din angajati nu si-ar da demisia, indiferent de atitudinea sefului

Data publicarii: 23-03-2011 | HR/Cariere


Romanii inca sunt nesiguri in ceea ce priveste usurinta gasirii unui loc de munca, prin urmare aproape jumatate dintre angajati spun ca nu si-ar parasi actualul job, indiferent de reactiile sefului, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs. Totodata, majoritatea sustine ca prefera sa evite situatiile riscante la locul de munca, iar in cazul in care ar putea face schimb cu seful, ar crea o politica mai buna de avansare si de beneficii pentru angajati.


Astfel, la intrebarea "Ce actiune a unui sef de cosmar te-ar face sa iti dai demisia?", peste 45% dintre respondenti au afirmat ca nu si-ar parasi actualul loc de munca din cauza sefului, indiferent de reactiile lui.
 
23% din respondenti ar renunta la job daca activitatea lor ar fi evaluata constant ca fiind slaba si 17% s-ar da batuti daca ar fi vorbiti de rau atunci cand nu sunt de fata.
 
In schimb, daca ar fi directori generali pentru o zi in compania in care lucreaza, aproximativ 41% din respondenti ar crea o politica mai buna de avansare si de mobilitate intre departamente.
 
Peste o treime din ei ar crea o politica mai buna de beneficii pentru angajati si peste 20% ar oferi o mai mare flexibilitate in programul de lucru, precum si posibilitatea de a lucra de acasa. Doar 5% ar mari bugetul departamentului in care activeaza acum.

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: