CEC Bank taie un punct din dobanda la creditele corporate

Data publicarii: 23-03-2011 | Finante-Banci



CEC Bank, singura banca din top zece controlata de stat, a redus cu un punct procentual dobanda de baza (prime rate) la creditele in lei pentru firme, pana la 7,9% pe an.

Costul creditelor se calculeaza in functie de dobanda de baza plus o marja, stabilita in functie de profilul clientului.

"Reducerea dobanzii de baza se aplica atat pentru clientii care au credite in derulare, cat si pentru creditele ce vor fi solicitate incepand cu data de 21 martie", spun reprezentantii CEC Bank. Banca nu precizeaza nivelul marjei care se adauga peste dobanda de baza, aceasta fiind negociata cu fiecare companie in parte, insa reprezentantii CEC noteaza ca nu ar trebui sa depaseasca 4 puncte procentuale.

De asemenea, banca a redus dobanda de baza la creditele acordate din surse proprii pentru cofinantarea proiectelor de accesare a fondurilor europene, de la 8,4% la 7,4% pe an.

Dobanda de baza (prime rate) este o alternativa la indexarea costului creditului in functie de indicatori ai pietelor monetare (Robor la lei, respectiv Euribor pentru euro). Spre deosebire de indicatorii pietelor monetare, care sunt influentati preponderent de deciziile bancilor centrale si contextul de piata, indicatorul prime rate reflecta si conditiile de finantare individuale ale bancii (spre exemplu, nivelul dobanzilor platite la depozite).

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: