Boagiu anunta lansarea celui mai mare program de constructie de autostrazi derulat in Romania

Data publicarii: 24-03-2011 | Economie


Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, joi, ca anul acesta, in Romania, "vor intra buldozerele" iar pentru aceasta vara este prevazuta lansarea unor proiecte privind constructia a 220 de kilometri de autostrada, care au termen de executie in 2013.

"Va fi cel mai mare program de constructie de autostrazi derulat in Romania. Din programele anterioare, deja sunt in derulare lucrari pe 243 de kilometri de autostrada care vor fi finalizati in urmatorii doi ani. Speram ca in acest an vom reabilita circa 900 de kilometri de drumuri nationale, pentru care avem la dispozitie un miliard de euro din credit BEI", a spus Boagiu.

Aceasta a precizat ca banii sunt in conturi si asteapta doar sa fie alocati, in functie de finalizarea tronsoanelor de lucrari. "Am sesizat ca exista tentatia de a tergiversa unele lucrari si daca vom constata ca avem parteneri care fac 'clemuri' vom rezilia contractele. Daca nu vom investi in Romania va fi greu sa iesim din criza. Meseria de a face 'clemuri' este o meserie banoasa", a precizat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a subliniat ca, la CNADNR, lipsesc, de fapt, constructorii. "Am constatat ca trebuie sa facem drumuri cu economisti, agricultori si nu cu constructori. In ultima perioada, CNADNR a angajat 30 de ingineri constructori si urmeaza sa incheiem un parteneriat cu facultatile de constructii. Am decis infiintarea unei entitati pentru protejarea drumurilor, care se va numi Inspectia in Drumuri si va cumula forta a trei institutii: CNADNR, RAR si ARR. Ca ministru mai trag un semnal de alarma, cand lucrarile la drumuri vor fi demarate, ca va fi nevoie de transportul pe calea ferata, al carui partizan sunt", a adaugat Anca Boagiu.

 

NewsIn