Mai multe fonduri de investitii s-au coalizat pentru dividende mai mari la SIF Transilvania

Data publicarii: 25-03-2011 | Bursa


Un grup de fonduri de investitii care detin actiuni la SIF Transilvania au cerut societatii majorarea dividendului care va fi propus actionarilor la 0,055 lei/actiune, fata de 0,03lei/actiune, cat a propus consiliul de administratie.

Fondurile de investitii, printre care East Capital, Balkan Fund, ING International Romania Equity Fund sau STK Emergent, alaturi de alti actionari individuali sustin ca detin peste 5% din capitalul SIF Transilvania si au depus o cerere de modificare a ordinii de zi a Adunarii Generale.

SIF Transilvania ar fi fost obligata sa completeze ordinea de zi, insa nu a facut-o, sustin acestia. SIF Transilvania anuntase ca a primit mai multe cereri de modificare a propunerii de repartizare a profitului, insa niciuna dintre acestea nu a intrunit conditiile pentru a fi adaugata pe ordinea de zi. Grupul de actionari SIF Transilvania este reprezentat de casa de avocatura Dutescu si Asociatii.

SIF Transilvania este a doua societate de investitii financiare (SIF) la care actionarii cer dividende mai mari decat cele propuse de Consiliul de Administratie, dupa SIF Banat-Crisana (SIF1). SIF 1 a adaugat pe ordinea de zi un punct privind majorarea dividendului cu 76% fata de propunerea Consiliului de Administratie, la cererea unui grup de actionari.

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: