Litoralul bulgar e si in 2011 de doua ori mai ieftin decat al nostru. Vezi tarifele

Data publicarii: 25-03-2011 | Turism

Vacantele pe litoralul bulgar sunt si in 2011 mai ieftine decat la noi. Concret, un sejur de 7 zile la Albena in luna iulie e aproape de 2 ori mai ieftin decat o vacanta la Mamaia sau la Eforie Nord. Un sejur la Balcic in iulie e mai ieftin decat la Neptun, la Mamaia sau la Eforie Nord. Vezi mai jos o comparatie intre tariful unei vacante de 7 zile la hoteluri de 3 stele de la ei si de la noi, in iulie.

Ca metoda, am comparat ofertele de vacanta de pe litoralul autohton si bulgaresc, valabile pentru a doua jumatate a lunii iulie. Am ales sejururi de 7 zile, la hoteluri de 3 stele, de la noi si de pe litoralul bulgaresc. Pentru Romania, am comparat oferte de vacanta din urmatoarele statiuni: Neptun, Eforie Nord si Mamaia. In cazul Bulgariei, am optat pentru oferte de vacanta la Albena, Nisipurile de Aur, Balcic. De asemenea, am optat pentru tariful mediu pentru categoria de hotel analizata.

Vezi mai jos combinatiile si cum a iesit litoralul autohton in urma comparatiilor cu bulgarii

O vacanta de 7 zile la un hotel de 3 stele din Neptun te costa 584 lei, in a doua jumatate a lunii iulie. Tariful sejurului la Neptun e mai mare decat cel practicat de hotelierii de 3 stele din Albena sau Balcic. Singura varianta care ne scoate campioni la tarife pe litoral e Neptun versus Nisipurile de Aur, adica in bani 584 de lei la noi fata de 667 la ei.

Neptun: 584 lei.
Albena: 370 de lei.
Nisipurile de Aur: 667 de lei.

Un sejur de 7 zile la un hotel de 3 stele te costa 729 de lei, daca alegi ca destinatie de vacanta Mamaia si 370 de lei daca optezi pentru Albena, sau 667 lei daca alegi sa iti petreci concediul la Nisipurile de Aur.

Sejur de 7 zile la hoteluri de 3 stele in a doua jumatate a lunii iulie.
Mamaia: 729 de lei.
Albena: 370 de lei.
Nisipurile de Aur: 667 de lei.


O vacanta de 3 stele la Eforie Nord e de aproape 2 ori mai scumpa decat in Albena, in conditii echivalente. Mai mult, un sejur la Balcic sau la Nisipurile de Aur e mai ieftin decat la Eforie Nord, in luna iulie, pastrand conditiile-hoteluri de 3 stele, pentru un sejur de 7 zile.

Sejur de 7 zile la hoteluri de 3 stele in a doua jumatate a lunii iulie.
Eforie Nord: 706 lei
Albena: 370 de lei.
Nisipurile de Aur: 667 de lei.
Balcic: 543 lei.

integral in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: