Udrea a semnat la Targoviste un contract de 23,13 mil. euro pentru un complex turistic de natatie

Data publicarii: 28-03-2011 | Turism


Ministrul dezvoltarii regionale si turismului,Elena Udrea a semnat sambata contractul de finantare pentru proiectul "Complex turistic de natatie Targoviste", in valoare de 23,13 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Proiectul a fost depus depus in cadrul Programul Operational Regional "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice".

Valoarea totala a proiectului este de 23.135.240 euro, din care 7.618,564 euro fonduri europene nerambursabile prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

"In cadrul proiectului se va realiza insfrastructura necesara pentru a oferi, atat turistilor, cat si localnicilor, o gama larga de servicii de agrement si relaxare. Cu bani europeni, la Targoviste se va construi un strand functional pe perioada verii (va incorpora 3 bazine, plaja amenajata, tobogane cu apa bazin acoperit care va putea fi folosit pe parcursul intregului an, trei terenuri de tenis cu functiune de agrement, doua terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, vestiare si amenajari exterioare (spatii verzi, parcare, locuri de joaca, zona pentru biciclete si role etc)", a declarat Elena Udrea.

Potrivit MDRT, prin investitiile realizate, autoritatile locale spera sa creasca numarul turistilor care vor vizita orasul si, totodata, sa creasca numarul innoptarilor in zona. Odata cu finalizarea proiectului vor fi create 48 de noi locuri de munca.

Totodata, pentru revitalizarea orasului si cresterea atractivitatii sale turistice, in municipiul Targoviste se realizeaza, prin Programul Operational Regional, o serie de alte investitii legate de infrastructura urbana, cresterea sigurantei cetatenilor, modernizarea drumului de centura, a infrastructurii educationale si promovarea potentialului turistic.

La nivelul judetului Dambovita, prin Programul Operational Regional s-au contractat, pana in prezent, 33 de proiecte in valoare totala de 602,04 milioane lei, pentru toate cele 5 axe prioritare ale programului.

 

NewsIn