Londra - cele mai mari proteste de la razboiul din Irak, din 2003

Data publicarii: 28-03-2011 | International


Peste 250.000 de persoane au protestat sambata pe strazile Londrei, fata de masurile de austeritate luate de guvernul britanic, care a operat cele mai severe taieri de cheltuieli dupa al doilea razboi mondial.

Potrivit AP, a fost una dintre cele mai mari manifestatii de protest de la razboiul din Irak din 2003, iar peste 200 de manifestanti au fost arestati.

Desi majoritatea demonstratiilor au fost pasnice, ciocnirile intre cateva zeci de protestatari si politisti au continuat in noapte, cu sticle aruncate si butelii cu amoniac.

La demonstratiile de masa de sambata au luat parte profesori, asistente medicale, pompieri, studenti, pensionari, alti angajati din sectorul public.


Guvernul condus de David Cameron implementeaza o reducere de cheltuieli publice de 80 de miliarde de lire sterline (130 miliarde dolari), in incercarea de a diminua deficitul bugetar.

Dupa ce Marea Britanie a cheltuit miliarde pentru salvarea bancilor, au fost reduse o jumatate de milion de locuri de munca in sectorul public, iar varsta de pensionare va creste la 66 de ani pana in anul 2020. 

 

sursa: capital.ro