Banca germana KfW vrea sa-si deschida o sucursala in Romania, pentru a finanta proiecte in energie

Data publicarii: 29-03-2011 | Finante-Banci



Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit la Berlin cu conducerea executiva a bancii germane KfW, care si-a exprimat intentia de a deschide o sucursala in Romania pentru a finanta investitii majore in infrastructura si in proiecte de energie regenerabila.


"Intalnirea cu conducerea bancii germane KfW a evidentiat potentialul economic ridicat al Romaniei, banca exprimandu-si intentia de a-si deschide o sucursala in Romania in vederea finantarii unor investitii majore in infrastructura si in proiecte de energie regenerabila", se arata intr-un comunicat emis luni seara de Ministerul roman al Economiei.

KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) reprezinta un grup de banci specializate in sustinerea financiara a proiectelor economice, sociale si de protectie a mediului. Grupul a luat fiinta in 1949, avand ca misiune reconstructia Germaniei si coordonarea finantarilor prevazute de Planul Marshall. 80% din actiunile KfW apartin guvernului federal german, iar restul este detinut de landurile germane.

Programul ministrului Ion Ariton la Berlin a mai inclus totodata si o vizita la uzina de motoare Daimler.

"La uzina Daimler, discutiile s-au axat pe investitiile existente ale Grupului Daimler in Romania si pe posibilitatea de extindere a proiectelor Daimler in tara noastra. Dupa vizitarea uzinei, ministrul Ion Ariton a fost invitat sa efectueze un drive-test cu autoturismul electric Smart-E, produs de compania Daimler", se mai arata in comunicat.

 

citeste mai mult: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: