Deutsche Telekom si France Telecom vor unificarea retelelor pe care le au in tara noastra

Data publicarii: 29-03-2011 | Finante-Banci


Efecte? Costuri reduse pentru operatori, dar si servicii noi si mai ieftine. Beneficiari? Aproape 17 milioane si jumatate de utilizatori
Deutsche Telekom, companie care detine 30% din actiunile OTE, si France Telecom, grupul care opereaza Orange Romania, au in plan unificarea retelelor de telecomunicatii din Austria si Romania, scrie publicatia germana "Handelsblatt", care citeaza surse din managementul France Telecom. Decizia are la baza reducerea costurilor operationale si cresterea profitabilitatii.

Dezvoltarea retelelor de teleco-municatii a atras permanent investitii semnificative din partea operatorilor, aceasta fiind principala zona in care au mers banii companiilor. Participarea in colaborare pentru extinderea si moder-nizarea retelelor poate aduce insa reduceri importante de costuri, necesare mai ales intr-o piata cu un nivel con-curential crescut, cum este Romania, si in care venitul mediu per utilizator (ARPU) si rata de penetrare a telefoniei mobile sunt in scadere.
Model de business de viitor

Acest model de business, in parte-neriat, spun specialistii, se va accentua in perioada urmatoare, chiar daca astfel de colaborari, in care operatorii isi impart reteaua, exista de cativa ani. In masura in care reprezentantii Comsote nu au vrut sa faca nicio declaratie pe marginea subiectului, oficialii Orange Romania au declarat ca, "in acest moment, partile implicate examineaza subiectul legat de oportunitatea si tipul sinergiilor viitoare". 

 

integral in: fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: