Mihai Popescu: Vanzarile de asigurari prin retelele bancare vor creste in urmatorii ani

Data publicarii: 29-03-2011 | Finante-Banci



Compania are incheiate parteneriate de tip bancassurance cu BRD, BRD Finance, RBS, Piraeus Bank, Credit Europe Bank si Emporiki Bank  Asiguratorul a trecut anul trecut printr-un proces de reorganizare, care a avut ca obiectiv avansul performantelor investitionale
Vanzarea de asigurari prin retelele bancare va juca un rol important pe plan local in urmatorii ani, intrucat bancile cauta sa-si imbunatateasca oferta, dupa ce au vazut ca activitatea de creditare nu mai este la acelasi nivel ca in trecut, spune, intr-un interviu acordat "Fin.ro", Mihai Popescu, CEO Aviva Romania.

"Bancassurance este un canal care, daca este corect orientat catre nevoile clientilor, poate reprezenta o sursa de dezvoltare a companiei de asigurari si a pietei de asigurari de viata. In Romania, bancassurance va juca un rol important, deoarece bancile au un interes in distri-butia asigurarilor. Bancile privesc catre serviciile auxiliare, intrucat acestea reusesc astfel sa-si acopere costurile si sa genereze venituri suplimentare", a precizat Mihai Popescu. Potrivit acestuia, Aviva are incheiate parteneriate de tip bancassurance cu BRD, BRD Finance, RBS, Piraeus Bank, Credit Europe Bank si Emporiki Bank.

Regandirea strategiei

Directorul general al Aviva Romania spune ca in 2010 compania a trebuit sa-si regandeasca intreaga strategie ope-ra-tionala, fapt care a condus atat la dimi-nu-area costurilor, cat si la imbunatatirea randamentelor investitionale. "In 2010 ne-am orientat pe cateva linii de business importante. In primul rand, a trebuit sa ne uitam atent la modul in care ne con-ducem operatiunile. Costurile opera-tio-nale le-am redus cu mai mult de 10%, dar au crescut noi costuri legate de regan-direa strategiei. Toate aceste modificari au condus la cresterea performantelor investitionale. De exemplu, pe segmentul pensiilor, atat private, cat si  facultative, randamentele obtinute in ultimele luni arata ca suntem in fruntea clasamentului fondurilor de pensii", a explicat Popescu.

 

continuarea in: fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: