Febra metalului galben: 2.500 de romani si-au transformat economiile in aur din cel mai pur. Randamentul este de pana la 40% pe an

Data publicarii: 29-03-2011 | Economie



220 de kilograme de lingouri si monede, in valoare de 8 milioane de euro, au fost achizitionate in decurs de 17 luni
Daca ati avea economii de jumatate de milion de euro, unde ati alege sa le plasati? Intr-un cont bancar (dobanzile inca sunt atractive), in actiuni la Bursa (poate la o bursa din afara tarii) sau sa-i tineti acasa "la saltea"? Un inginer "de la oras" care a avut acesti bani a ales sa-i investeasca in aur elvetian. Puritate 999,9%, cu certificat de garantie si stampila elvetiana. A plecat de la Piraeus Bank - singura banca din Romania care vinde aur de acest tip catre persoane fizice - cu o sacosa in care erau 10 kilograme de aur sub forma de lingouri cu marca Credit Suisse. Nu va imaginati un munte de aur. Sunt 10 cutiute de 119/54 mm si o grosime de 8,10 mm.

Alti doi angajati din sistemul medical si-au plasat economiile in monede emise de UK Royal Mint. Au cumparat 350 de ast-fel de monede tot din aur pentru care au pla-tit mai bine de 100.000 de euro. Aici imaginea poate fi mult mai spectacu-loasa, chiar daca puritatea este de numai 916,7 (22k).

 

citeste mai mult: fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: