Ghiseul.ro, in sfarsit functional. Doar 700.000 de persoane isi vor putea plati taxele online

Data publicarii: 29-03-2011 | Finante-Banci


Dupa ce a anuntat cu surle si trambite in nenumarate randuri functionarea site-ului ghiseul.ro, unde romanii isi pot plati taxele si impozitele, Ministerul Comunicatiilor mai face o incercare miercuri. Va lansa portalul cu doar o zi inainte de ziua 0, adica finele lunii martie, termenul limita pe care i l-a dat presedintele Traian Basescu. In caz contrar, ministrul Valerian Vreme "va ramane fara carte de credit".

"Sistemul ghiseul.ro este functional 100%, insa, in prima instanta, miercuri, vor putea sa-si plateasca taxele si impozitele online locuitorii din doua sectoare din Bucuresti si 5 orase. Asta inseamna aproximativ 700.000 de persoane", spune Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor.

Chiar si asa, cifra este destul de mica daca o raportam la numarul de salariati romani, in jur 4,5 milioane de persoane care au contract de munca. Asta inseamna ca doar 1 din 6 salariati isi va putea plati taxele online.

Intrebat daca plata se va face cu ajutorul CNP-ului, precum se intampla acum in multe primarii de judet, Vreme spune ca sistemul va fi securizat si "nu va exista problema cu CNP-ul".

Cand va fi gata sistemul

Exista un calendar pe care primariile trebuie sa il respecte privind inrolarea in sistemul central. In caz contrar, ele vor fi amendate.

Conform acordului incheiat de minister cu Asociatia de Plati Electronice, in primele sapte luni dupa adoptarea hotararii (la finele anului trecut) vor fi incluse in sistem municipiile resedinta de judet si toate orasele si municipiile cu populatie de peste 100.000 locuitori.

 

citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: