Borbely: Fondul de Mediu va da subventii de 800 mil. lei pentru proiectele in energie regenerabila

Data publicarii: 29-03-2011 | Mediu


Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat marti, in cadrul unui forum, ca 49 de companii vor primi subventii totale de 800 milioane lei de la Fondul de Mediu pentru proiecte in energie regenerabila, urmand sa semneze contractele de finantare in acest sens.

"Fiecare companie poate primi maxim sapte milioane euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea totala a investitiei. Din 107 companii, au castigat 49 de companii care vor produce energie din surse eoliene, biomasa, panouri solare, apa geotermala si altele", a spus Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, o sesiune s-a incheiat in urma cu o luna, fiind deja anuntati castigatorii si recent a lansat o noua sesiune. Totodata, o companie poate avea mai mute proiecte aprobate.

"Energia regenerabila este unul dintre cele mai importante subiecte. Energia regenerabila nu este ieftina, ea este scumpa, costa si investitorul pentru a face investitia, costa pentru a-si recupera investitia si nu poate sa-si recupereze investitia in timp util numai daca isi acorda unele facilitati. Vom face o analiza a costurilor, dar nu se poate sa nu dai subventii, sa nu acorzi sprijin pentru astfel de investitii", a spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul a dat ca exemplu China, care investeste cel mai mult in proiecte pe energie regenerabila, in urmatorii zece ani.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: