Dezastrele au generat anul trecut costuri de 43 mld. dolari pentru asiguratori

Data publicarii: 30-03-2011 | International



Industria de asigurari a platit anul trecut peste 43 mld. dolari pentru pagubele produse de catastrofele naturale si pentru dezastrele cauzate de om, cu 60% mai mult decat in 2009, se arata intr-un raport al grupului elvetian de reasigurare Swiss Re. Pierderile economice cauzate la nivel mondial de dezastrele naturale au avansat de peste trei ori in 2010, de la 68 mld. dolari la 218 mld. dolari. In Romania, Swiss Re este unul dintre cei 40 de reasiguratori care au incheiat un program de reasigurare cu Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Potrivit raportului grupului elvetian, anul trecut 304.000 de oameni au murit in evenimentele provocate de catastrofele naturale, cel mai mare numar de la 1976 pana in prezent. Asiguratorii au avut in 2010 costuri de aproape 40 mld. dolari cauzate de dezastrele naturale, in timp ce pagubele cauzate de om s-au ridicat la peste 3 mld. dolari.

Swiss Re a explicat ca pierderile cauzate in acest an de cutremure vor fi cu mult peste medie, din cauza dezastrului din Japonia si a cutremurului din februarie din Noua Zeelanda, care ar putea genera costuri de pana la 12 mld. dolari. 

Sursa: Financiarul.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: