Leonard Orban, consilier prezidential: Comisia Europeana a refuzat pana acum toate solutiile pentru capitalizarea CEC

Data publicarii: 30-03-2011 | Finante-Banci



Capitalizarea CEC, banca de stat, continua sa fie, dupa ani de zile, subiect de negociere intre Bucuresti si Bruxelles. Pana acum solutiile propuse de Bucuresti nu au fost in conformitate cu reglementarile UE privind ajutorul de stat, dar se poarta, in continuare, discutii spune consilierul prezidential pe probleme europene, fostul comisar european, Leonard Orban.

"Daca statul olandez a putut ajuta ING Bank (cu 10 mld. euro in timpul crizei financiare - n.n.), iar Bruxelles-ul a acceptat, inseamna ca acest lucru s-a facut in conformitate cu reglementarile europene. Solutiile pe care autoritatile romane le-au propus pentru capitalizarea CEC nu au fost in conformitate cu reglementarile europene. Dar se cauta inca solutii pentru capitalizarea CEC, se poarta discutii astfel incat aceasta capitalizarea sa nu incalce normele privind ajutorul de stat", spune Orban.

Inca din vremea premierului Calin Popescu-Tariceanu Guvernul roman incearca sa capitalizeze CEC cu o suma echivalenta cu aproximativ 150 mil. euro. Bruxellesul a sustinut ca acest lucru ar echivala cu un ajutor de stat, interzis de reglementarile europene, in masura in care acesta conduce la distorsiuni pe piata.

Integral in Gandul.info


Ultimele stiri pe BankNews.ro: