Ghiseul.ro, lansat in stil romanesc. Doar 3 primarii accepta plata taxelor online

Data publicarii: 30-03-2011 | Finante-Banci


Dupa ce a anuntat cu surle si trambite in nenumarate randuri functionarea site-ului ghiseul.ro, unde romanii isi pot plati taxele si impozitele, Ministerul Comunicatiilor mai face o incercare astazi. Oficialul lanseaza portalul cu doar o zi inainte de ziua 0, adica finele lunii martie, termenul limita pe care i l-a dat presedintele Traian Basescu. In caz contrar, ministrul Valerian Vreme "va ramane fara carte de credit".


"Cei care locuiesc in Targu Mures si sectoarele 2 si 6 ale Capitalei vor putea plati de astazi taxe, impozite si amenzi online. De asemenea, vor putea fi achizitionate tot de aici domenii de internet cu terminatia .ro", a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, intr-o conferinta de presa.

Anterior, ministrul declara, pentru incont.ro, ca de astazi locuitorii din doua sectoare ale Bucurestiului si din cinci orase vor putea folosi sistemul de plata online a taxelor si impozitelor.

Cum functioneaza sistemul? Pentru a-ti putea plati darile online, trebuie sa detii un asa-numit "credential". Despre ce e vorba: vorbim despre un document care va fi trimis de fiecare primarie in parte si care va contine un nume de utilizator si o parola. Acestea vor fi folosit la plata online pe site-ul ghiseul.ro.
Insa chiar si asa nu te grabi! Si asta pentru ca autoritatile spun ca multe primarii vor sa se inroleze in sistem, dar "au asteptat sa fie gata" si "se asteapta chiar la o avalansa de inscrieri". Insa pana una alta, realitatea e una: doar trei primarii din cele peste 3.400 la nivel national sunt functionale.
 
Ce fac restul? In lipsa unei reactii prompte de-a lungul anilor de la Ministerul Comunicatiilor, si-au dezvoltat ele propriile sisteme, din bani europeni in principal. Chiar in ultimele luni, oficialii de la minister au facut turul Romaniei pentru a lansa cu fast aceste sisteme. Asa ca, acum s-a ajuns pana la 320 de astfel de ghisee proprii, si 13 functionale complet, iar oficialii nu par a avea nimic impotriva lor, desi sunt o risica de timp si bani, asta tinand cont ca vor fi integrate in portalul ghiseul.ro "pana la urma", dupa cum recunosc chiar ei.

 

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: