ANRE: Factura la electricitate va creste de la 1 aprilie cu circa 2 lei la fiecare 100 KWh consumati

Data publicarii: 31-03-2011 | Diverse


Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Dan Iulius Plaveti, a declarat miercuri pentru NewsIn ca, incepind de vineri, 1 aprilie, in factura de electricitate va fi inclusa o noua taxa, pentru toti consumatorii, de 1,85 lei plus TVA la fiecare 100 KWh consumati.

"Va aparea o contributie suplimentara in factura, care, la un consum de 100 KWh, inseamna 1,85 lei plus TVA, ceea ce inseamna circa 2 lei pe luna, la o familie care consuma circa 100 KWh lunar. Am luat aceasta decizie pentru ca a intrat in vigoare schema bonus pentru sustinerea energiei produsa in unitati de cogenerare de inalta eficienta", a declarat pentru NewsIn presedintele ANRE.

In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, Dan Iulius Plaveti a precizat ca ANRE nu a luat inca o decizie in acest sens.

Anterior, ANRE a scumpit energia electrica la 1 ianuarie 2010, cand pretul platit de consumatorii industriali si casnici pentru electricitate a fost indexat cu inflatia, estimata la acea data intre 3,6% si 4%.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are rolul de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: