MFP vrea sa atraga in trimestrul al doilea 13-15 mld. lei de pe piata interna prin titluri de stat

Data publicarii: 31-03-2011 | Finante-Banci


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat miercuri ca pentru trimestrul al doilea din 2011 vrea sa atraga intre 13 si 15 miliarde de lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat.

"Pentru trimestrul II al anului 2011, Ministerul Finantelor Publice anunta atragerea unui volum indicativ cuprins intre 13 si 15 miliarde lei, reprezentand emisiuni de titluri de stat pe piata interna. In scopul optimizarii portofoliului, MFP intentioneaza sa lanseze in aceasta perioada noi obligatiuni de stat de tip benchmark cu maturitate de 3, 5 si respectiv 10 ani", se arata intr-un comunicat al MFP.

Valoarea este similara cu cea anuntata pentru primul trimestru din acest an.

MFP preciza la inceputul anului ca va face public, trimestrial, volumul indicativ al imprumuturilor, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv al acestora precum si alte elemente specifice emisiunilor anuntate.

"In anul 2011 volumul total al imprumuturilor ce urmeaza a fi lansate de Ministerul Finantelor Publice pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul deficitului bugetar, de 4,4% din PIB, care urmeaza sa fie finantat in proportie de circa 50% de pe piata interna, precum si de nivelul refinantarilor de titluri de stat scadente in 2011, care este in suma de 34,4 miliarde de lei pentru portofoliul actual de titluri de stat", se preciza intr-un document postat pe pagina de internet a ministerului.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: