Bancile vor avea trei luni pentru a anunta participarea la noua forma a programului Prima Casa

Data publicarii: 31-03-2011 | Finante-Banci


Guvernul a aprobat miercuri noile conditii de derulare a programului Prima Casa, conditii prin care statul si bancile vor suporta in mod egal garantiile, bancile avand la dispozitie trei luni sa anunte daca sunt interesate de noua forma a programului.

Executivul a stabilit ca bancile interesate vor trebuie sa contribuie cu jumatate din nivelul garantiilor acordate tinerilor care vor sa-si cumpere o locuinta. Prin economiile astfel realizate, numarul beneficiarilor urmeaza sa se dubleze. "A doua modificare consta in aceea ca vor putea intra si cei care astazi au o locuinta pana in 50 metri patrati si pentru a-si putea spori confortul pot intra in cadrul programului. Restul conditiilor raman, in esenta, neschimbate. Avansul ramane 5% din valoarea apartamentului, nivelul dobanzii ramane la fel", a declarat primul-ministru Emil Boc, in cadrul sedintei de miercuri a Executivului.

Pe de alta parte, Guvernul a decis sa permita bancilor sa efectueze intre ele transferuri de portofolii de garantii. "Bancile au la dispozitie trei luni de zile pentru a participa la aceasta noua forma dupa principiul primul venit, primul servit. Adica banca poate opta pentru program, iar a doua zi deja sa acorde garantii", a mai precizat Emil Boc. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: