Consortiul condus de rusii de la Renaissance va intermedia listarea a 9,84% din actiunile OMV Petrom

Data publicarii: 05-04-2011 | Economie



Oferta consortiului constituit din banca rusa de investitii Renaissance Capital Limited, EFG Eurobank Securities, BT Securities si SC Romcapital SA a fost declarata luni castigatoare in cadrul procesului de selectare a intermediarului privind listarea a 9,84% din actiunile OMV Petrom.

"Oferta care a intrunit cel mai mare punctaj total si care a fost declarata oferta castigatoare este oferta sindicatului de intermediere constituit din Renaissance Capital Limited, EFG Eurobank Securities, BT Securities, SC Romcapital SA, care a fost declarat ofertant selectat. Oferta castigatoare a intrunit un numar de 92,5 puncte (dintr-un total de 100 posibile). Oferta financiara depusa de ofertantul selectat reprezinta 0,325% din suma totala rezultata din valoarea actiunilor in cadrul ofertei publice secundare", se arata intr-un comunicat emis luni seara de Ministerul Economiei.

In perioada imediat urmatoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat, in vederea incheierii contractului de intermediere.

"Actiunea a fost finalizata cu succes, avand in vedere ca, la o valoare estimata a tranzactiei de peste 500 milioane de euro, comisionul de succes este de aproximativ 1,6 milioane de euro, cu mult sub estimarile pietei, situate undeva la 4-5 milioane de euro", se mai arata in comunicat.

Luni a avut loc deschiderea ofertelor financiare depuse in cadrul procesului de selectare a Intermediarului ofertei publice secundare de vanzare de actiuni emise de OMV Petrom, derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), de ofertantii care au indeplinit conditiile de eligibilitate si ale caror oferte tehnice au intrunit punctajul minim de admitere, conform cerintelor caietului de sarcini.

Comisia interna, numita prin ordin al ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, impreuna cu Consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, Societatea Civila Profesionala cu Raspundere Limitata Bostina si Asociatii, a procedat la analizarea conformitatii Ofertelor Financiare cu cerintele Caietului de sarcini si a calculat punctajele totale ale Ofertelor. 

NewsIn