Veniturile globale ale Kaspersky Lab au crescut anul trecut cu 38%, la peste 500 milioane dolari

Data publicarii: 05-04-2011 | IT&C



Veniturile globale ale Kaspersky Lab, unul din cei mai mari producatori de solutii de securitate informatica din lume, au crescut anul trecut cu 38%, la peste 500 milioane dolari, comparativ cu anul 2009, potrivit rezultatelor publicate marti de compania rusa.

In Europa, veniturile Kaspersky Lab au crescut in 2010 cu 16%, cumuland 218 milioane dolari iar in Statele Unite ale Americii si tarile din America de Sud si Nord s-au inregistrat cresteri de 68% si venituri de 134 milioane dolari. In regiunea Asia-Pacific si Japonia, compania a obtinut cresteri de 111%, insemnand venituri de 55 milioane dolari. De asemenea, in Europa de Est, CIS, Orientul Mijlociu si Africa, unde veniturile au totalizat 131 milioane dolari, in crestere cu 35% fata de anul 2009.

"Anul acesta suntem mai aproape ca oricand sa devenim una dintre primele trei companii de securitate IT la nivel global. Pentru a atinge aceasta performanta, trebuie sa ne pastram rata actuala de crestere si sa demonstram ca avem toate calitatile pentru a ne mentine in top. Prin alinierea structurii organizationale la nivel global, ne asteptam sa indeplinim obiectivul de a deveni unul dintre primii trei jucatori pe piata globala a securitatii informatice pana la finalul lui 2011", a declarat CEO-ul si co-fondatorul Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky.

De asemenea, Kaspersky Lab anunta noi schimbari in structura organizationala a companiei, in dezvoltarea produselor si reteaua regionala de parteneri.

Totodata, in luna martie, managementul Kaspersky Lab a decis crearea unei singure divizii, responsabila cu dezvoltarea si sustinerea platformei globale de vanzari, precum si cu activitatile de marketing si vanzari din Europa si America de Nord. Steve Orenberg, fost director general Kaspersky Lab Americas, a fost numit la conducerea acestei divizii, in functia de director de vanzari.

Kaspersky Lab este cel mai mare producator de solutii de securitate informatica din Europa si locul patru la nivel mondial. Compania ofera sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hackeri, phishing si spam. Kaspersky Lab are peste 2.000 de angajati si, potrivit datelor grupului, peste 300 milioane de oameni din intreaga lume folosesc tehnologia si produsele Kaspersky.

NewsIn