Consortiul condus de Renaissance are cel mai bun punctaj pentru listarea Petrom

Data publicarii: 05-04-2011 | Finante-Banci



Consortiul Renaissance Capital (cea mai mare banca de investitii din Rusia), cu BT Securities (divizia de brokeraj a Bancii Transilvania), Romcapital si EFG Securities (divizia de brokeraj a EFG), a obtinut cel mai mare punctaj la licitatia pentru intermedierea ofertei secundare prin care statul va vinde 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP).

 Dupa deschiderea ofertelor financiare, consortiul condus de Renaissance Capital, cea mai mare banca de investitii din Rusia, a obtinut un punctaj total de 92,5 din 100 de puncte posibile, fiind urmat la mare distanta de consortiul Goldman Sachs - UniCredit CA IB Securities, care a intrunit 68,6 puncte.

 Urmatoarele pozitii au fost ocupate de consortiul Nomura - Alpha, cu 67,7 puncte, Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley, iar ING Bank - UBS a avut cel mai mic punctaj dintre cei cinci competitori ramasi in cursa. Prima faza a selectiei a fost reprezentata de analiza ofertei tehnice depusa de sase consortii, iar in ultima faza au fost deschise si ofertele financiare, punctajul final fiind format in proportii egale pe baza rezultatului de la oferta tehnica si cea financiara.

Sursa: Financiarul.com