Romanii nu pun pret pe vietile lor. Doar unul din trei isi face asigurare de viata

Data publicarii: 05-04-2011 | Finante-Banci


Evenimentele care se petrec in vietile noastre sunt deseori imprevizibile. Ne expunem zi de zi diverselor riscuri, fie ca lucram intr-un mediu periculos, fie ca ne aventuram in diverse activitati. Cum ne protejam insa de eventualele accidente care pot aparea? Asigurarile de viata reprezinta, la ora actuala, o solutie eficienta pentru toti cei care vor sa-si poarte de grija, atat lor insisi, cat si celor apropiati. Insa doar un roman din trei isi face o asigurare de viata, comparativ cu media de 54%, raportata la nivel global, potrivit unui studiu al ING. Care sunt motivele pentru care piata de asigurari de viata din Romania nu este atat de dezvoltata?

Potrivit studiului "ING Consumer Resourcefulness", romanii sunt mai putin activi in privinta asigurarilor de viata decat celelalte popoare. Doar un roman din trei isi face o asigurare de viata, comparativ cu media raportata la nivel global, de 54%.

36% dintre romani au cel putin un cont de economii (adica jumatate fata de media globala) si 25% dintre ei au un plan de pensii (raportat la 38% -  media globala).

"Anul trecut, piata romaneasca a asigurarilor de viata a fost evaluata la 39 de milioane de euro. Aproximativ un milion de romani au astfel de asigurari, foarte putin comparativ cu media globala", a spus pentru incont.ro, directorul general al Institutul de Management in Asigurari, Bogdan Andriescu.

Reprezentantii Generali Asigurari sustin ca momentan, pe piata romaneasca, nu exista facilitati fiscale reale care sa stimuleze asigurarile de viata, asa cum ofera celelalte tari dezvoltate din Europa. Acestia sustin ca piata asigurarilor de viata se va dezvolta doar atunci cand vor fi acordate facilitati fiscale, iar economia se va afla pe crestere. Potrivit oficialilor companiei, asigurarile de viata din Romania se vor mentine pe o crestere usoara in 2011, de pana la 3%.

Directorul general de la ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman, crede insa ca doar daca PIB-ul Romaniei din acest an va marca o revenire mai accentuata, asa cum prognozeaza FMI, vor exista consecinte pozitive asupra pietei de asigurari de viata.

Continuarea pe www.InCont.ro