Vacante mai ieftine pentru familistii cu copii. VEZI in ce tari beneficiezi de OFERTE SPECIALE

Data publicarii: 11-04-2011 | Turism


Romanii care vor sa plece in vacanta cu intreaga familie fara sa mai plateasca si biletele copiilor ori sa achite mai putin au la dispozitie o serie de oferte pentru aceasta vara. Bulgaria, Turcia, Grecia si Spania, destinatiile favorite ale turistilor romani pentru perioada estivala, nu lipsesc de pe lista cu pachete turistice pentru familistii cu copii. In plus, facilitatile sunt mai numeroase, pentru ca sunt tari cu oferte chiar si pentru adolescenti. Totodata, se accepta mai multi copii intr-o camera cu tarife speciale, in functie de destinatie si de hotel. "In aceste conditii, numarul familiilor cu copii care vor cumpara asemenea pachete turistice anul acesta va creste cu 10-15% fata de 2009 si 2010", a declarat pentru gandul Mircea Vladu, presedintele agentiei Prestige Tours.

Turcia are printre cele mai generoase oferte de lux, cu diverse reduceri pentru copii. "De altfel, hotelierii din Antalya sunt recunoscuti pentru sejururile care se adreseaza familiilor cu copii", ne spune Marius Pandel, managerul agentiei Pegas Holidays. Bulgaria, in schimb, este mai ieftina, iar copiii merg gratis. Si cei care prefera sa ramana in tara pot petrece o vacanta la pret redus alaturi de cei mici. "Agentiile, dar si hotelierii din Romania, au devenit mai atenti la cerintele familiilor cu copii, astfel incat oferta s-a diversificat in ultimele doua sezoane estivale", a declarat pentru gandul Marius Meruta, coordonator PR la Transilvania Travel.

In Bulgaria primii doi copii nu platesc nimic

Aici se gasesc printre cele mai avantajoase oferte pentru romanii cu copii. De exemplu, cine vrea sa mearga in statiunea Golden Sands la patru stele, in regim "ultra all inclusive" nu va plati nimic pentru primul si al doilea copil (pana la sapte ani). Doar adultii trebuie sa achite cate 33 euro/noapte de persoana. In cazul in care primul copil are intre sapte si 14 ani si se solicita pat suplimentar, se va plati 50% din tariful pentru un adult.

Integral in Gandul.info