FMI: Revenirea va fi lenta in statele emergente care au avut boom-uri nesustenabile, precum Romania

Data publicarii: 12-04-2011 | Economie



Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca revenirea economica va fi mai lenta in unele state din Europa emergenta care au inregistrat boom-uri interne nesustenabile, precum Romania, potrivit raportului World Economic Outlook.

Institutia financiara internationala a mentinut la 1,5% prognoza de crestere economica din acest an pentru Romania si la 4,4% pe cea referitoare la 2012. Anul trecut, Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 1,3%.

FMI estimeaza ca avansul economiei din Europa emergenta va incetini de la 4,2% in 2010 la 3,7% in acest an, pentru a accelera la 4% in 2012.

"In Europa emergenta, economia va continua sa-si revina rapid in Turcia, unde cererea interna solida si cresterea creditarii impulsioneaza activitatea economica. In Polonia, cresterea se va mentine, de asemenea, solida, in conditiile in care profitabilitatea companiilor se imbunatateste, absorbtia fondurilor UE continua, iar creditarea isi revine", se mentioneaza in raport.

Pentru Bulgaria, institutia anticipeaza un avans al Produsului Intern Brut (PIB) de 3% in acest an si de 3,5% in 2012, dupa o crestere de 0,2% anul trecut.

Integral in Gandul.info