Investigatiile Concurentei pe piata bancara si cea a combustibililor, gata pana in vara

Data publicarii: 12-04-2011 | Finante-Banci



Consiliul Concurentei intentioneaza sa finalizeze pana la jumatatea acestui an investigatiile initiate pe piata bancara si pe piata combustibililor, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei.

"Ne asteptam ca investigatia privind piata combustibililor sa fie finalizata pana la jumatatea anului, dupa ce va trece si pe la Comisia Europeana, vom avea reactia lor si apoi vom asculta si partile implicate. Dupa aceea vom lua o decizie. Si investigatia privind piata bancara intentionam sa o finalizam pana la jumatatea anului. Intentionam sa finalizam investigatiile mai mari de trei ani", a spus Chiritoiu la conferinta de prezentare a raportului anual.

El a mentionat ca singura modalitate prin care Consiliul poate sa previna anumite fapte este aplicarea unor sanctiuni suficient de mari, care sa-i sperie pe cei care incalca legislatia. "Vom sanctiona lucruri care s-au intamplat deja. Ni se semnalizeaza incalcarea legislatiei, apoi urmeaza investigatia si apoi cazul mai sta in medie trei ani in instanta. Nu putem sa rezolvam problemele pe termen scurt. Nu putem sa fim o solutie pe termen scurt pentru preturi".

Integral in Ziarul Financiar