Valoarea actiunilor Bursei de Valori Bucuresti SA s-ar putea reduce la jumatate, la 5 lei pe actiune

Data publicarii: 13-04-2011 | Bursa



Societatea Bursa de Valori Bucuresti SA a anuntat marti seara ca pe ordinea de zi din Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, ce va avea loc pe 29 aprilie, a fost introdus un punct nou, privind reducerea valorii nominale a unei actiuni de la zece lei la cinci lei.

"SC Bursa de Valori Bucuresti SA informeaza asupra faptului ca in data de 12 aprilie au fost primite trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, convocata in data de 29/30 aprilie, din partea unor actionari ai societatii, prin care se solicita introducerea urmatorului punct nou: «Aprobarea diminuarii capitalului social al SC Bursa de Valori Bucuresti SA prin reducerea valorii nominale a unei actiuni de la zece lei la cinci lei si distribuirea sumei rezultate catre actionari sub forma de dividend extraordinar»", se arata intr-un comunicat al societatii.

Totodata, cererile actionarilor vor fi verificate sub aspectul indeplinirii cerintelor de fond si forma cerute de legislatia romana incidenta si instructiunile din Convocatorul relevant.

"Consiliul Bursei va analiza cererile primite de societate si va lua masurile necesare, conform prevederilor legale. Hotararile de completare a ordinii de zi si convocatorul actualizat, daca va fi cazul, vor fi comunicate pe calea unui Raport curent, in conditiile legii", se mai arata in comunicat.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput tranzactionarea actiunilor pe propria platforma in luna iunie a anului trecut. Bursa de Valori Bucuresti SA are un capital social de 76,74 milioane lei si este listata la Categoria II, cu simbolul BVB. 

NewsIn