AVAS cauta un nou proprietar pentru USG

Data publicarii: 15-09-2006
Conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului impreuna cu reprezentantii conducerii CET Govora si Consiliul Judetean Vâlcea au definitivat strategia care va conduce la solutionarea situatiei de la Uzinele Sodice Govora, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, CET Govora se angajeaza sa predea pachetul de actiuni de 49.84% din capitalul social al USG catre Autoritate. AVAS are apoi responsabilitatea de a negocia cu posibilii investitori ce ar dori sa intre in contractul de privatizare, in locul actualului proprietar al actiunilor, BEGA COM.

In comunicatul remis BankNews.ro se precizeaza ca, in prezent, AVAS este actionar minoritar al Uzinelor Sodice Govora, cu un procent de 2,88% din capitalul social. De asemenea, Autoritatea monitorizeaza in postprivatizare un contract incheiat cu BEGA COM pentru un pachet de 40,44% din actiunile USG.

Dupa preluarea pachetului de 49,84% din capitalul social al USG de la CET Govora, AVAS va finaliza privatizarea societatii, prin novarea contractului de privatizare catre un investitor, cu acordul deja dat al BEGA COM si cu obligatia ca firma care doreste sa intre in contract sa-si asume drepturile si obligatiile prevazute de acesta.

Pasii procedurali necesari sunt:
1.reformularea unor clauze in contractul actual in vederea prelungirii anumitor termene;
2.realizarea novatiei pachetului minoritar de actiuni de 40%;
3.preluarea de la CET a pachetului de 48% rezultat in urma conversiei;
4.vanzarea acestui pachet catre titularul de contract;
5.vanzarea prin licitatie a pachetului de 2% detinut de AVAS;
6.negocierea unei conventii cu USG in vederea esalonarii datoriilor catre AVAS.

Exista un interes comun al AVAS si al autoritatilor centrale si locale implicate pentru a continua productia la USG Govora si pentru a gasi solutiile necesare onorarii contractelor comerciale in curs si asigurarii dezvoltarii pe termen lung a societatii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: