Ministerul Finantelor: 20.000 de firme vor avea dreptul la esalonarea datoriilor

Data publicarii: 18-04-2011 | Afaceri



Ministerul Finantelor Publice estimeaza ca aproximativ 20.000 de firme se vor incadra in prevederile OUG nr. 29/ 2011 si vor avea, astfel, dreptul la esalonarea datoriilor catre stat, a declarat, vineri, secretarul de stat Dan Lazar, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Dan Lazar a declarat, intr-o conferinta de presa, ca aceste firme sunt din domenii diverse de activitate si au fost afectate de criza economica.

"Estimam ca aproximativ 20.000 de agenti economici la nivel national sunt potentiali beneficiari care se incadreaza in prevederile OUG nr. 29/ 2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata. Sunt firme din toate domeniile afectate de criza economica. Estimam ca se vor recupera cateva sute de milioane de lei intr-o perioada de mai multi ani", a spus Lazar.

Potrivit acestuia, scopul OUG nr. 29/ 2011 este de a sprijini mediul economic si agentii economici viabili din punct de vedere economic sa treaca peste criza prin plata esalonata a obligatiilor restante pe o perioada de cinci ani.

Directorul general din Ministerul Finantelor Doru Dudas a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca administratiile fiscale vor reusi mai usor recuperarea unor creante.

Integral in Curierul National