Angajatorii din Austria si Danemarca recruteaza romani. Vezi posturi si salarii

Data publicarii: 18-04-2011 | HR/Cariere



Locuri de munca si salarii de peste 1.000 de euro in strainatate pentru muncitori necalificati si personal cu experienta in agricultura, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Firmele din Austria cauta muncitori necalificati in sivicultutra. Salariul lunar este de 1.100 de euro net, iar angajatorul mai ofera cazare si transport. Durata contractului este de sase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Angajatorii danezi cauta 25 de romani absolventi ai unui liceu agricol sau al unei facultati de agricultura, zootehnie, horticultura sau medicina veterinara.

Salariul lunar ajunge la 1.260 de euro brut, iar contractele de munca sunt pe o perioada de 6 si 18 luni.

Aproape 113.000 de romani au plecat la munca in strainatate, in 2010, prin intermediul ANOFM.

Prin agentie, romanii au doua posibilitati de a pleca in strainatate, fie prin acordurile bilaterale, pe care Romania le-a semnat cu tarile europene, fie prin reteaua de recrutare online EURES.

Numarul persoanelor care au obtinut un contract de munca in strainatate, in 2010, prin aplicarea prevederilor acordurilor bilaterale privind circulatia fortei de munca dintre Romania si alte state a fost de 112.964.

Prin reteaua EURES, anul trecut, au plecat la munca in strainatate un numar de 1.184 de persoane. Cele mai solicitate tari au fost Spania, Italia si Marea Britanie.

Sursa: Realitatea.net