Studentii nu pot lua credite pentru ca nu exista o evaluare a facultatilor din Romania

Data publicarii: 19-04-2011 | Finante-Banci



Studentii romani nu-si pot lua credite pentru studii deoarece in Romania nu exista o evaluare a facultatilor si nici siguranta ca la absolvire vor fi suficient de pregatiti pentru a aplica pentru un loc de munca in domeniul studiat, sustine directorul de retea si vanzari al OTP Bank, Gabriel Cretu.

Am vrea sa dam credite si la studenti, dar la cat de multi studenti sunt si cati studenti ar trebui sa fie ... este o mare discutie. Ne-am umplut de studenti si pe de alta parte absolventii facultatilor nu stiu sa scrie cu litere de mana. Sunt foarte multe universitati si atunci problema este ca nu sunt gradate. Nu este ca in SUA, unde daca termini o anumita facultate automat intri intr-un anumit segment, te angajezi la un anumit loc de munca", a spus Cretu, intr-o conferinta.

Directorul de vanzari al OTP Bank a mai explicat ca facultatile din Romania nu sunt clasificate. De aceea, angajatorii nu pot miza ca absolventii de studii superioare sunt pregatiti din punct de vedere profesional, iar institutiile financiare nu au incredere in stabilitatea veniturilor lor.

 "Ei practic nu stiu mare lucru cand termina facultatea si atunci cum sa le dai un credit? Termina facultatea de automatica de la Politehnica si lucreaza in publicitate sau termina ASE-ul si se angajeaza la Coca-Cola pe distributie. Pana nu se va normaliza fluxul gimnaziu-liceu-facultate-loc de munca risti sa nu ti se plateasca creditul sau sa il plateasca pana la urma parintii si atunci mai bine dai direct parintilor", a spus oficialul OTP Bank Romania.

Integral pe www.InCont.ro