O treime din cei care au amanat achizitia unei locuinte din cauza crizei ar dori sa cumpere in 2011

Data publicarii: 19-04-2011 | Imobiliare



Aproape 80% din persoanele care cautau o locuinta in 2008 nu au facut o achizitie pana acum, asteptand scaderea preturilor, dar o treime dintre acestia vor sa cumpere un apartament in urmatoarele 3 luni, in timp ce restul amana decizia in speranta unor ieftiniri viitoare mai mari, potrivit Be Igloo.

"O treime din persoanele care au amanat din cauza crizei achizitia unei case au redevenit interesati sa cumpere o locuinta si vor sa faca o tranzactie in urmatoarele trei luni", reiese dintr-un studiu al firmei Be Igloo realizat pe circa 2.000 de clienti din portofoliul propriu, transmis agentiei Mediafax.

Be Igoo a analizat prin intervievarea clientilor din portofoliul propriu care sunt perspectivele acestora privind achizitia unei locuinte pentru urmatorul an. Astfel, analiza arata ca doar 20% din participantii la sondaj au realizat deja o achizitie in perioada 2008 (data intrarii in baza de date a Be Igloo si inceputul crizei financiare)- aprilie 2011.

Restul, de 80%, au amanat decizia, fie speriati de efectele crizei economice asupra bugetelor personale, fie in asteptarea obtinerii unor preturi mai bune.

Continuarea pe Gandul.info