Surse: Credit Suisse ar putea asigura pentru RCS o finantare de pana la 300 mil. dolari pentru achizitia UPC

Data publicarii: 19-04-2011 | IT&C



Banca de investitii Credit Suisse este interesata sa asigure un pachet de finantare pentru RCS & RDS, grupul de telecomunicatii controlat de Zoltan Teszari, pentru a acoperi o parte din pretul achizitiei UPC Romania, sustin surse de pe piata.

Bancherii tatoneaza compania lui Teszari de mai multe luni, intentia Credit Suisse fiind de a castiga mandatul RCS & RDS in afacerea cu UPC. Sursele citate adauga ca banca de investitii elvetiana ar fi pregatita sa asigure o finantare de pana la 300 milioane de dolari. Informatiile nu au fost confirmate, insa nici infirmate de catre reprezentantii celor doua parti.

Biroul de presa al RCS & RDS nu a facut pana la aceasta ora niciun fel de comentarii pe marginea acestui subiect.

"Nu este nimic ce am putea spune pe acest subiect (al finantarii RCS & RDS - n.r.)", a raspuns printr-un email Adam Bradbery, vicepresident corporate communications pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Credit Suisse. 

De altfel, toate partile implicate in afacerea RCS & RDS - UPC, atat companiile direct implicate, cat si reprezentantii bancilor comerciale sau de investitii, pastreaza o discretie maxima, dictata de motive de confidentialitate menite sa protejeze clientul.

Ultimele informatii de pe piata indica faptul ca firma controlata de Zoltan Teszari este in faza in care isi pune la punct pachetul de finantare cu care sa preia UPC Romania intr-o tranzactie estimata la aproximativ 350 milioane de euro (circa 500 milioane de dolari).

Integral pe www.Antena3.ro