Ariton a semnat finantarea pentru primele 70 IMM-uri ce primesc 10.000 euro pentru a lansa o afacere

Data publicarii: 20-04-2011 | Afaceri



Ministrul Economiei, Ion Ariton, a semnat miercuri primele 70 de contracte de finantare nerambursabila pentru intreprinzatorii tineri debutanti in afaceri, care primesc o alocatie de maxim 10.000 de euro, reprezentand 50% din valoarea proiectului pe care il vor dezvolta.

"Obiectivul 'Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri' il constituie stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private", spun oficialii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

Incepand cu 22 februarie, data lansarii programului, si pana la 17 aprilie, s-au inregistrat la ONRC un numar de 3.205 de microintreprinderi SRL-D (Societate cu Raspundere Limitata - Debutanta), s-au creat 7.661 conturi pe site-ul aippimm.ro, pentru inregistrarea online a planurilor de afaceri si au fost inregistrate online un numar de 700 de planuri de afaceri.

Beneficiarii programului sunt tinerii debutanti in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut calitatea de actionar sau asociat la vreo firma. Programul are alocata o suma de 11 milioane euro, in doua etape, pentru 1.100 firme.

Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza beneficiaza, ca facilitate, de acordarea AIPPIMM a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de finantare.

De asemenea, tinerii oameni de afaceri sunt scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii. Totodata, in cazul in care una dintre societati intentioneaza sa ia credite, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planului de afaceri acceptat de AIPPIMM pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro.

NewsIn