Western Union a incercat ieri sa explice cum a avut loc frauda de 100.000 dolari

Data publicarii: 20-04-2011 | Finante-Banci



Filmul unei fraude de 100.000 de dolari care ar fi fost realizata de un grup de romani din conturile companiei de transfer rapid de fonduri Western Union, care a debutat abrupt la jumatatea saptamanii trecute, pe 13 aprilie, cu un val de perchezitii si retineri operate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, a ajuns ieri la episodul explicatiilor.

Seful de la Bucuresti al Western Union si procurorul-sef al DIICOT au iesit ieri intr-o conferinta de presa comuna pentru a oferi detalii privind ancheta acestei fraude, care s-a intins pe o perioada de 18 luni, pana acum. Ancheta este in curs, iar dosarul urmeaza sa fie trimis in instanta. Pe 13 aprilie au fost retinute 16 persoane din Bucuresti, Targoviste si Ploiesti.

Reprezentantii Western Union au afirmat ca totul a inceput in Spania in anul 2009, cand membrii unei grupari infractionale ar fi reusit sa acceseze mai multe calculatoare ale unui partener al Western Union din Spania si sa initieze mai multe tranzactii frauduloase. Wester Union lucreaza intr-un sistem de franciza, in care vinde francizele unor parteneri locali. Nu a fost precizat numele partenerului din Spania, de unde ar fi pornit fraudele si nici daca persoane angajate acolo sunt sub ancheta.

Integral in Ziarul Financiar