Peste 500 de proprietari de pensiuni invata cum sa isi conduca afacerile, printr-un proiect european

Data publicarii: 21-04-2011 | Afaceri



Peste 500 de proprietari de pensiuni din tara vor beneficia in perioada aprilie 2011- ianuarie 2012 de instruire si consultanta in domeniul managementului pentru dezvoltarea afacerilor printr-un program european cu un buget de cinci milioane euro.

Proiectul va fi implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM), Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) si Asociation Agraria de Jovenes Agricultore de Almeria (ASAJA), fiind finantat din Fondul Social European.

"Ideea acestui proiect a plecat de la faptul ca pensiunile reprezinta doar 5-6% din industria turismului, astfel incat este nevoie de o dezvoltare pe acest segment. In plus, in mediul rural accesul la informatie si pregatirea antreprenorilor sunt la un nivel scazut, multi neavand cunostinte manageriale. Exista multe elemente si cunostinte legate de management, necesare pentru administrarea unei pensiuni", a declarat, miercuri, vicepresedintele FNTM, Valentin Miron, cu ocazia lansarii proiectului.

Scopul proiectului este de a dezvolta comunitatea de antreprenori si manageri de pensiuni turistice prin cursuri de instruire, informare si consultanta.

Astfel, vor fi infiintate sapte centre regionale unde vor lucra 14 consultanti ANTREC si FNTM, precum si o platforma e-learning prin intermediul careia peste 500 de manageri vor urma un program de consultanta si instruire in turism.

Totodata, va fi realizat si tiparit un catalog cu minim 2.000 de pensiuni din tara care va fi distribuit la nivel national si international, in paralel urmand sa fie lansat un site pentru promovarea pensiunilor. In perioada august-octombrie 2012, 100 de beneficiari ai programului de educatie e-learning vor merge in Spania pentru un schimb de experienta.

Proiectul are in vedere si realizarea unui cercetari la nivelul turistilor romani si straini privind preferintele consumatorilor si oportunitatile de dezvoltare in sectorul turismului de pensiune. 

NewsIn