Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj si amenintare

Data publicarii: 21-04-2011 | Actualitate



Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a depus plangere penala, la inceputul lunii impotriva lui Vintu pentru amenintare si santaj. Alaturi de Vintu, a fost retinut pentru 24 de ore si Ion Ilie Cezar. Omul de afaceri a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Vintu ajunge joi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj. El a fost audiat timp de o ora si jumatate la Parchetul General in legatura cu plangerea penala pe care managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, i-a facut-o lui Vintu la inceputul acestei luni. Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, ca i-ar fi cerut 150.000 euro in schimbul renuntarii la decizia de reziliere a contractului cu Asesoft. Ghita mai sustine ca ar fi fost amenintat cu moartea de catre Vintu.

Tot la Parchetul general a fost si Sebastian Ghita, dar si reprezentantii celor doi oameni de afaceri in consiliul de administratie.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Integral in Realitatea.net