Cati bani cere firma de leasing pe o masina pe care altul nu a mai putut sa o plateasca

Data publicarii: 22-04-2011 | Auto



Mai multi reprezentanti ai companiilor de leasing afirma ca reducerile acordate sunt mai consistente in cazul vehiculelor alimentate cu benzina, cu o capacitate cilindrica mare, care consuma mult si necesita plata unor impozite mai mari.

Cu toate acestea, preturile cu care companiile de leasing isi comercializeaza vehiculele sunt sensibil mai mari decat cele la care poate fi achizitionat un vehicul similar in targurile de masini la mana a doua.

Reprezentantii Romexterra Leasing sustin ca "pretul bunurilor reposedate provine de la evaluarea acestora de catre un evaluator agreat ANEVAR. Situatiile in care pretul de vanzare al unui bun recuperat este mai mare decat pretul unui bun similar aflat pe piata second-hand, se datoreaza nerecuperarii in totalitate a debitelor existente pe contractul respectiv".

Pretul de revanzare al bunurilor recuperate se formeaza plecand de la valoarea unui contract, mai exact de la suma care a mai ramas de recuperat de la client, la care se adauga costurile cu recuperarea si stocarea bunului (chirie parc auto, intretinere autoturism). 

"In general din acest pret se recupereaza circa 80% prin revanzare. Restul de 20% ar trebui sa fie achitat de clientul care nu a mai platit ratele", afirma Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing.

Integral in Capital.ro