Ce poti cumpara cu o jumatate de milion de euro: o vila in Ciorogarla sau un intreg sat medieval din Italia

Data publicarii: Astazi, 26-04-2011 | Imobiliare



Cu o jumatate de milion de euro cei interesati pot cumpara un intreg sat medieval situat in zona muntoasa a Italiei. Catunul Valle Piola, situat pe un teren salbatic si muntos, in centrul parcului national Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, a fost scos la vanzare pentru doar 550.000 de euro. Eventualii cumparatori sunt insa avertizati ca satul - care cuprinde aproximativ 11 cladiri de piatra si o biserica din secolul al 13-lea pe cale sa se prabuseasca - a fost abandonat de 30 de ani si are nevoie de "putina munca" pentru a putea fi locuit, scrie Daily Telegraph.

Cu aceeasi suma se poate achizitiona o garsoniera in districtul londonez Covent Garden. In prezent, in Romania, cu 550.000 euro poate fi cumparata o vila "extra-mobilata", cu doua etaje, in Ciorogarla, la mai putin de 20 km de Bucuresti. Imobilul are o suprafata de 600 mp si se vinde "la pachet" cu un teren 1.000 mp. Cladirea are trei bai, cinci dormitoare, doua livinguri si este dotata cu panouri solare, potrivit unui anunt publicat pe un site imobiliar.

Singura legatura a catunului cu lumea - un drum prost

Reprezentantii consiliului local din zona unde este situat satul Valle Piola, impreuna cu un pensionar care detine cateva dintre cladirile catunului, l-au scos la vanzare din lipsa fondurilor publice necesare pentru restaurare si protectia impotriva vandalilor.

Autoritatile locale doresc un cumparator care sa dea un "suflu nou" catunului, dar au avertizat ca nu au nici cea mai mica idee de cat de mult ar putea costa renovarea integrala a satului.

Lovit de furtuni de zapada in timpul iernii si "prajit" de soare in timpul verii lungi si secetoase, Valle Piola este situat intr-un amfiteatru natural, inconjurat de Muntii Apenini, scrie Daily Telegraph.

Cele mai apropiate aeroporturi sunt Ancona, Perugia si Pescara.

Integral in Gandul.info