Persoanele fizice autorizate pot avea orice obiect de activitate, cu conditia studiilor de specialitate

Data publicarii: Astazi, 26-04-2011 | Afaceri



In caz de faliment, SRL-ul raspunde cu patrimoniul firmei, iar PFA, cu averea personala

Modalitatea prin care cineva vrea sa desfasoare o activitate comerciala trebuie aleasa cu atentie, in functie de serviciile care ar urma sa fie prestate. In cele ce urmeaza va vom prezenta care este diferenta dintre o Persoana Fizica Autorizata (PFA) si o SRL, precum si avantajele si dezavantajele existente in ambele cazuri.

Principala diferenta si totodata principalul dezavantaj al PFA in comparatie cu o SRL este raspunderea propri-tarului. Mai precis, in caz de insolventa, SRL raspunde in fata creditorilor cu patrimoniul firmei. In schimb, persoana fizica autorizata, in caz de faliment, risca sa isi  piarda averea personala.

In ceea ce priveste domeniul de activitate, atat pentru PFA, cat si pentru SRL nu exista restrictii. Potrivit noilor reglementari, o persoana fizica autorizata poate avea orice obiect de activitate pe care il are si o firma. De asemenea, un PFA poate sa aiba un numar nelimitat de angajati, care au acelasi tratament juridic si fiscal cu angajatii de la orice alta companie. In schimb, in cazul unor activitati desfasurate ca PFA, este nevoie de calificare sau studii de specialitate in domeniul respectiv.

Integral in Fin.ro