Csibi Barna risca sa fie demis pentru ca nu s-a prezentat la noul loc de munca

Data publicarii: 27-04-2011 | Diverse



"Nu s-a prezentat la noul loc de munca, astfel ca maine (miercuri, n.r.) voi sesiza Comisia de Disciplina. Cred ca pana la finele saptamanii se va intruni Comisia, care va decide ce sanctiune va primi, fiind posibila chiar demiterea din functie", a declarat marti pentru NewsIn presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

Barna, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a judetului Harghita, a fost mutat la sfarsitul lunii martie, din ordinul presedintelui ANAF la Administratia Finantelor Publice a orasului Abrud, judetul Alba, pentru o perioada de pana la sase luni. In aceeasi perioada cu mutarea sa, Barna a solicitat intrarea in concediu de odihna pentru 21 de zile.

Dupa incheierea concediului, Barna nu s-a prezentat la Abrud, motiv pentru care a fost mutat saptamana trecuta la Bucuresti, insa nici de aceasta data nu a respectat decizia ANAF.

Functionarul a incalcat prevederile Legii nr. 7/2004, republicata, privind Codul de conduita a functionarilor publici, care stabileste ca printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decat interesul personal, in exercitarea functiei publice.

Csibi Barna este si cercetat penal pentru instigare la discriminare, dupa ce a spanzurat o papusa cu chipul lui Avram Iancu in piata din centrul orasului Miercurea Ciuc, pe 15 martie, ziua cand maghiarii au sarbatorit in mai multe orase din tara Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Din 2009 si pana acum, Csibi Barna a primit trei amenzi, de 8.000 de lei, pentru actiunile controversate pe care le-a organizat. Le-a contestat pe toate in instanta si a castigat. Csibi Barna a anuntat public ca doreste o Constitutie a Tinutului Secuiesc si infiintarea unei trupe paramilitare botezate "Plutonul Secuiesc".

Pe 1 decembrie 2009, la Cluj-Napoca, el a tulburat desfasurarea manifestarilor, printr-o actiune de "comemorare" a unei grupari paramilitare maghiare. Cu primul dosar penal s-a ales in aprilie 2010, pentru constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist si xenofob. Impreuna cu doi prieteni, a amplasat la intrarea intr-un supermarket o pancarta pe care scria "Sa-ti fie rusine, iar ai cumparat de la evrei!". Dosarul e pe rol la tribunalul Harghita. 

NewsIn