Printul Dimitrie Sturdza se lanseaza in afaceri cu rumegus

Data publicarii: 17-09-2006
fabrica de brichetat rumegusulPrezent la Festivalul "Valea Gurghiului-Valea Regilor", care s-a desfasurat sambata si duminica in judetul Mures, printul Dimitrie Sturdza a spus ca intentioneaza sa faca, impreuna cu fratele lui, o fabrica de brichetat rumegusul in zona, transmite NewsIn. Printul spune ca bani are, trebuie sa mai gaseasca doar omul care sa ii gestioneze afacerea. Desi nu a fost invitat oficial la festival, printul Sturdza, a raspuns invitatiei primarului din Ibanesti. Mai ales ca vila acestuia este amplasata chiar peste drum de platoul unde se desfasoara actiunea.

Printul Dimitrie Sturdza a venit la Ibanesti, ca de obicei, cu un elicopter al lui Ion Tiriac. In afara de faptul ca adora aceste locuri pentru vanatoare, Dimitrie Sturdza s-a implicat si in viata comunitatii, el fiind cel care a reabilitat dispensarul din Ibanesti. Regretul printului este ca oamenii nu protejeaza natura cum ar trebui.

El spune ca Valea Gurghiului este singurul loc din Europa unde mai pot fi intalniti ursi. "Cand te plimbi prin padure si vezi un urs este extraordinar. Unde mai vezi asa ceva? In Germania a fost un urs si l-au impuscat. Aici sunt aproximativ 8.000 de ursi si asta este o avere incredibila", a afirmat printul Sturdza. El militeaza pentru dezvoltarea unui turism rural natural si considera ca dezvoltarea zonei prin modernizare, infiintarea unor partii de schi de exemplu, ar fi o greseala.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: