Teodor Ancuta: Mi-am manifestat public de mai mult timp intentia de retragere din conducerea SIBEX

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Bursa



Presedintele CA si directorul general al SIBEX, Teodor Ancuta, sustine ca si-a manifestat public intentia de retragere din conducerea Sibex de mai mult timp, motivand oboseala si stresul acumulate in urma eforturilor depuse pentru dezvoltarea acestei afaceri timp de 16 ani.

"In acest sens, inca din data de 14 martie anul curent, am inregistrat cu numarul 365 cererea mea de incetare a contractului de mandat. Asupra acestei cereri, CA-ul Sibex nu a decis, pana in prezent, nimic. Intrucat, prin hotararea AGOA din data de 29 aprilie anul curent, a fost ales un nou Consiliu de Administratie al Sibex, pentru a facilita transferul atributiilor catre noul presedinte si director general, am hotarat sa reinnoiesc cererea mea de incetare a contractului de mandat de director general al Sibex", a mentionat Ancuta, intr-un comunicat transmis luni.

Cristian Sima, fostul presedinte al WBS Romania, a fost ales vineri presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX), inlocuindu-l astfel pe Teodor Ancuta.

Cristian Sima va prelua functia de presedinte al CA SIBEX din momentul validarii alegerii de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Teodor Ancuta a mentionat ca, in perioada preavizului, va indeplini toate atributiile prevazute de lege in sarcina sa si va facilita preluarea activitatii de catre noul Consiliu, respectiv de catre noul director general.

"Eu, in calitatea de om de afaceri, ma voi ocupa de investitiile mele aflate in derulare la Paltinis, cu o valoare de peste 3 milioane de euro, de fabrica de mezeluri Hamba si, nu in ultimul rand, de mine si de familia mea (...) Nemaifiind implicat prin functiile avute la SIBEX, imi declar public speranta ca aceasta bursa va fi mentinuta si dezvoltata in viitor  tot la Sibiu", a mai spus seful SIBEX. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: