LPF imprumuta 50 mil. euro ca sa lanseze o televiziune pentru meciurile din Liga 1

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Media



Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) sustine ca institutia pe care o conduce va avea propriul post de televiziune prin care va transmite meciurile din campionat in sistem pay-per-view, scrie 9AM.ro.

"Pot sa anunt, in premiera, ca Liga isi va face propriul post de televiziune si va transmite Liga 1! Meciurile vor fi putea fi vazute in sistem pay-per-view si pay-tv. Ideea s-a mai discutat in Adunarile LPF, dar acum am semnale clare ca maine va fi validata. Mai ales ca am primit confirmare, de la o banca, pentru un imprumut de 50 de milioane de euro", a declarat Dragomir pentru Prosport.ro.

Conducerea LPF a luat aceasta decizie dupa ce la inceputul lui aprilie a incercat sa vanda drepturile de televizare ale Ligii 1 din campionatul intern de fotbal pentru sezoanele 2011-2014 si a vandut doar trei dintre cele noua pachete licitate.

La acel moment, RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune pe piata locala, a castigat licitatia pentru primul pachet cu 13,2 milioane de euro (fara TVA), iar principalul competitor, Romtelecom, a cumparat pachetul al doilea cu 12,9 milioane de euro (fara TVA). Totodata, pachetul numarul 8 a fost cumparat de catre Antena TV Group (Antena 1, GSP TV, Antena 2, Antena 3, Euforia TV) cu 10,5 milioane de euro.

Pachetele 3,4,5,6,7 si 9 nu au fost cumparate.

Integral in WaLL Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: