Eficienta sau disperare? Romanii care isi cauta de lucru trimit cate 25 de CV-uri pe zi

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | HR/Cariere



Cei mai activi cautatori de joburi trimit, in medie, cate 25 de CV-uri pe zi si sunt candidati care au trimis pana la 3.000 de CV-uri in 2011, potrivit datelor furnizate de reprezentantii site-urilor de recrutare.

"Trei dintre cei mai activi candidati pe site-ul nostru trimit in medie pana la 25 de CV-uri pe zi. Acestia au studii superioare sau studii universitare in curs de finalizare si au aplicat pentru joburi in vanzari, finante si serviciu clienti", spune Madalina Maris, reprezentant Best Jobs.

Potrivit acesteia, majoritatea celor care isi cauta de lucru, aproape 70%, au intre 25 si 33 de ani si peste 40% dintre candidati au intre 1si 3 ani de experienta.

Cel mai activ candidat de pe site-ul de recrutare mentionat a trimis in 2011 aproape 3.000 de CV-uri.

"De la inceputul anului si pana in prezent numarul de aplicatii inregistrate pe site-ul de recrutare Myjob este cu peste 25% mai mare decat perioada similara a anului trecut", afirma Oana-Maria Banu, Product Marketing Manager al site-ului de recrutare.

Acesta mai spune ca domeniile care strang cele mai multe CV-uri sunt vanzarile cu 15% din totalul aplicatiilor, secretariat si dministrativ (7%) si finante banci cu 5%.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: