Pioneer Investments lanseaza un fond inchis, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Finante-Banci



Pioneer Investments lanseaza un fond nou, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste din piete emergente, prin care spera sa stranga "cateva milioane de euro de la investitorii din Romania", a anuntat marti presedintele executiv al Pioneer Asset Management, Florin Dolea.

La nivel global, marimea Fondului este estimata la aproximativ 500 milioane euro.

Fondul are o data de maturitate fixata la 30 decembrie 2016 si plateste un dividend tinta de 4,5% in euro in fiecare an pana la scadenta, dar managementul companiei isi rezerva dreptul de a adapta valoarea dividendului in orice moment, daca este necesar, in functie de conditiile de piata.

Perioada de subscriere in Pioneer Funds - Emerging Markets Corporate Bond 2016 este 25 aprilie - 6 iunie 2011, subscrierea realizandu-se in Romania exclusiv prin UniCredit Tiriac Bank.

Portofoliul fondului va fi investit in proportie de 25% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Investment Grade si 75% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Non Investment Grade.

Suma minima de subscriere este de 1.000 de euro, iar comisionul de subscriere este de 2,5%. Fondul percepe si un comision de rascumparare care este de 0% la maturitate si 1,5% inainte de maturitate. Acest comision reintra in fond, in beneficiul investitorilor existenti. Comisionul de administrare este de 1% pe an.

Dividendele anuale incasate sunt supuse impozitarii conform codului fiscal, cu 16%. La maturitate sau in cazul unei rascumparari inainte de termen se va aplica 16% pentru diferenta pozitiva dintre valoarea incasata si valoarea investita initial.

Grupul Pioneer Investments este un administrator global de investitii cu active la 1 ianuarie 2011 in valoare de aproximativ 250 miliarde de dolari la nivel global si prezenta in 28 de tari. Pioneer Investments este parte a grupului UniCredit, administrand al treilea cel mai vechi fond de investitii din lume, inca din 1928.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank are in prezent 517.000 de clienti activi si 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: