Pretul apartamentelor din Capitala a crescut in aprilie cu 1,3% fata de luna precedenta

Data publicarii: Astazi, 03-05-2011 | Imobiliare



Pretul apartamentelor din Bucuresti a crescut cu 1,3% in aprilie fata de luna precedenta, tendinta de crestere fiind resimtita la nivelul apartamentelor noi, al caror pret a sporit cu 4,5%, in timp ce in cazul apartamentelor noi s-a inregistrat un avans de 0,1%, potrivit imobiliare.ro.

Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti indica, pentru luna aprilie, o valoare medie de 1.184 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, inregistrand, pentru a patra luna consecutiv, o usoara crestere (1,3%), sub influenta evolutiei apartamentelor noi.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna aprilie la valoarea de 1.390 euro/mp util, in crestere cu 4,5% fata de luna martie. Apartamentele noi mari s-au scumpit cu aproape 5%m iar garsonierele noi au inregistrat cea mai mica rata de crestere in ultimele 30 de zile, de 0,9%.

In aprilie, pretul apartamentelor vechi din Capitala a ramas mai degraba constant. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.101/euro mp de suprafata utila, cu 0,1% mai mult decat in luna precedenta, dar cu 11,3% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Nicio categorie de apartamente vechi din Capitala nu a inregistrat o oscilatie de pret mai mare de 1% in ultimele 30 de zile.

Conform Indicelui imobiliare.ro, in Brasov, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 871 euro/mp de suprafata utila, cu 0,3% mai putin decat in luna martie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu actual este cu 6,8% mai mic. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 934 euro/mp si a scazut in ultimele treizeci de zile cu 0,5%. Si in cazul apartamentelor vechi, pretul solicitat de proprietari in luna aprilie a scazut, dar cu doar 0,3%.

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o usoara scadere de 0,6%, in aprilie. Astfel, pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca pentru a patra luna din an este de 982 euro/mp util. Valoarea actuala este cu 7% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni. Scaderea de pret a fost resimtita pe segmentul apartamentelor noi, influentand evolutia generala de pret. Pretul apartamentelor noi a inregistrat o scadere de 3,7% in ultimele treizeci de zile, pana la 933 euro/mp, valoare mai mica cu 9% decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Preturile apartamentelor din Constanta au recuperat terenul pierdut in luna martie, crescand cu 1% in aprilie. Valoarea medie inregistrata pentru luna aprilie este de 950 euro/mp util. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a crescut cu 2,6% de la 945 euro/mp util pana la 970 euro/mp util. Tendinta s-a manifestat mai putin insa in cazul apartamentelor vechi, al caror pret mediu pe metru patrat util a inregistrat, in aprilie, o crestere de 0,3%, atingand valoarea de 943 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate pentru apartamentele din Constanta sunt, in medie, cu 7% mai mici.

In Timisoara, preturile apartamentelor inregistreaza o crestere de 0,6%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro inregistrata pentru a patra luna din an urca din nou peste pragul de 800 euro, pana la 803 euro/mp util. La Timisoara, intalnim in continuare cea mai mare diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut: aproape 15%. Apartamentele noi s-au scumpit in intervalul analizat cu 2,1%. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 861 euro/mp util. In acelasi timp, pretul solicitat pentru apartamentele vechi scoase la vanzare a ramas practic constant (0,1%).

Indicele imobiliare.ro pentru Iasi indica, pentru luna aprilie 2011, o valoare medie de 817 euro/mp util, in scadere cu 3%, fata de luna martie. In comparatie cu luna aprilie 2010, preturile solicitate in prezent pentru apartamentele scoase la vanzare in capitala Moldovei sunt cu 11,1% mai mici. Tendinta de scadere a fost resimtita cu precadere in cazul apartamentelor noi.

Pentru Ploiesti, Indicele imobiliare.ro indica, in luna aprilie, o valoare medie de 895 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Pretul apartamentelor de aici a inregistrat, in ultimele treizeci de zile, o crestere de 1,6%. In comparatie cu luna aprilie 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu aproape 11% mai mici.

Valoarea Indicelui national imobiliare.ro pentru a patra luna din an a ajuns la valoarea de 1.049 euro/mp util, cu 0,6% mai mult decat in martie. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.201 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 12,7% mai mici.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: