Actiunile FP au pierdut 7% in trei zile, atingand un nou minim de la listare

Data publicarii: 04-05-2011 | Bursa


Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au inregistrat trei sedinte de scaderi consecutive dupa adunarea generala a actionarilor (AGA) de saptamana trecuta, scazand de la 0,58 lei la un minim de 0,538 lei.

Marti, actiunile FP au scazut cu 1,47%, in conditiile in care intreaga piata a inregistrat corectii, iar indicele BET a pierdut 1,9%.

Trendul descendent pe care actiunile FP s-au aflat inca de la listare (cel mai mare pret, de 0,6495 lei/actiune, s-a inregistrat in prima zi de tranzactionare a actiunilor pe Bursa - 25 ianuarie) s-a accentuat in ultimele saptamani, din cauza ingrijorarilor investitorilor legate de reluarea procesului de conversie a titlurilor de despagubire emise de ANRP in actiuni FP.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Agentiei Nationale pentru Restituirea Propietatii (ANRP) la finele saptamanii trecute, peste 1.200 de persoane aveau formulasera cereri pentru a primi circa 1,4 miliarde de actiuni, adica peste 10% din capitalul Fondului. Procesul de conversie s-a reluat luni, 2 mai, dupa ce fusese suspendat pe 11 ianuarie, inainte de listare.

 

citeste continuarea: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: